Scap de ANAF dacă folosesc Revolut în 2023? Mă vede chiar și cu sume mici? Șeful Fiscului dă din casă
Mulți români vor să aibă poate mai multă intimitate financiară și au migrat către Revolut, aplicația bancară ce le oferă numeroase servicii online. Ei bine, intimitatea față de ANAF nu prea există. De fapt, la fel ca în cazul oricărei alte bănci, cine face mișcări dubioase, poate ajunge în vizorul Fiscului, cât ai zice „evaziune”.
Nu poți să ascunzi bani de ANAF, dacă folosești Revolut – asta trebuie să rețină românii, care ar fi mai bine să se conformeze voluntar normelor fiscale, atât pentru că ei înșiși pot beneficia de pe urma contribuțiilor către stat, cât și pentru că statul are nevoie de bani la buget.
Poți avea, de exemplu, asigurare medicală în unele condiții, poți să ai vechime în muncă și poți contribui la bugetul statului, cu acei bani care ne lipsesc pentru investiții și reforme.
Fiscul transmite un mesaj ferm contribuabililor și le spune că în zadar încearcă să se folosească de Revolut, în ideea că nu vor fi descoperiți și nu li se va cere sa achite taxe și impozite pe acei bani nedeclarați pe care îi rulează prin conturile aplicației financiare.
Șeful Fiscului vorbește despre cum se înșală românii care cred că Revolut nu poate fi verificat de ANAF
„Revolut a devenit o bancă. Nu pornesc de la ideea că cineva care are carduri pe Revolut sau folosește Revolut o face ca să ascundă ceva.
Nu pot spune câți români au conturi pe Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediul în Lituania, facem schimb de informații într-un timp foarte scurt și ne pun la dispoziție orice informație pe care noi o solicităm.
Dacă cineva își imaginează că are niște bani pe care nu îi poate justifica și i-a pus pe un card din ăsta, iar noi (ANAF, n.r.) nu-i găsim, se înșală”, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș.
Totodată, Fiscul mai anunță și că a finalizat proiectul „Dezvoltarea de instrumente pentru creșterea conformării în domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice în România”.
Acest proiect va contribui la reforma instituțională, administrativă și structurală care susține dezvoltarea în România, prin acordarea de asistență către ANAF în vederea dezvoltării unor instrumente de creștere a conformării fiscale în domeniul impozitului pe venit al persoanelor fizice.
„De asemenea, în cadrul acestui proiect, ANAF a implementat trei proiecte pilot de conformare, cu rol de exercițiu și experimentare, prin care s-a urmarit creșterea informării contribuabililor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (chirii), venituri din activități educaționale (meditații), precum și venituri obținute din activități și servicii de înfrumusețare/întreținere corporală”, mai transmite Fiscul.